Jewel Box

Jewel Box

Chevy Chase, Maryland

This corner home in a close-in suburb featured a large addition at the side which reduced the useful outdoor space and function for family use. The goal of the design was to create intimate outdoor living areas with strong visual/physical connections to the indoor rooms. Today, efficient use of space and layering of plant materials create privacy and the illusion of a spacious garden, with a seat-height lily pool as the focal point. Significant site erosion issues were solved by use of subsurface drainage and drywells.

Perennial Plant Association  |  Merit Award 2004

Photos: Roger Foley and Clinton & Associates

McCulloch72.jpg
McCulloch80.jpg
McCulloch CC plan.jpg
backyard12.jpeg
backyard05.jpeg
07-06-11 014.jpg
07-06-11 018.jpg
backyard04.jpeg
1 029.jpg
0102 069.jpg
backyard13.jpeg
backyard17.jpeg